Category

Flurona? Ezt a gyorstesztet válaszd!

Mi az a flurona? Milyen tünetei vannak? Hogyan lehet védekezni ellene? Milyen gyorsteszt segít kimutatni? Miért fontos a tesztelés? Összefoglalónkban minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

Flurona – az influenza és a koronavírus kettős fertőzése

A flurona nem egy újabb variánsa a Covid-19-nek, hanem az influenza és a koronavírus kettős fertőzése. Szóval flurona esetén az influenza vírus és a koronavírus egyszerre támadják meg a szervezetet, ezért szimultán fertőzésnek is nevezik. A betegség első esetét 2021. december 31-én, Izraelben jelentették be. A gyakori tünetek közé tartozik a légszomj, a köhögés, az étvágytalanság, az ízlelés és a szaglás elvesztése, valamint az állandó fájdalomérzet a mellkasban. A vírusfertőzést követően 2-10 nap szükséges a tünetek megjelenéséhez. A betegség ellen a már jól ismert megelőzési intézkedések betartásával lehet védekezni. Érdemes legalább másfél méteres távolságot tartani, maszkot hordani, rendszeresen kezet mosni és kerülni a zsúfolt helyeket.

Oltottak és oltatlanok esetében egyaránt fontos a megbízható tesztelés

Gyanú felmerülése esetén azonnal érdemes tesztelni, ugyanis így csökkenthető a vírus továbbadásának kockázata. Ez különösen akkor fontos, ha az érintett személy kockázatos csoportba tartozó emberekkel, például idősekkel vagy immunhiányos és krónikus betegekkel kerül közvetlen kapcsolatba. Esetükben a vírus továbbadása akár végzetes is lehet. Milyen gyorsteszt segít kimutatni a fluronát? Szerencsére már létezik olyan megbízható kombinált influenza Covid-19 tesztkészlet, amely az influenza A vírus, az influenza B vírus és a koronavírus (SARS-CoV-2, Covid-19) antigén kimutatására szolgál. A mintavétel orrgaratból vagy orrüregből történik. A teszt segítségével mindössze 15 perc alatt kideríthető, hogy a vizsgált személy esetében influenza, vagy pedig koronavírus-fertőzés áll-e fenn, esetleg mindkettő. Fontos tudni: a teszteredményt azonnal le kell olvasni, ugyanis 30 perc eltelte után érvénytelenné válik. A gyorstesztet a Carbon Medical webshopból érdemes megrendelni, ahol a kombinált influenza gyorsteszt mellett számos antigén teszt és ellenanyag teszt közül válogathatunk.

Leave a Reply