Category

A közeledő szilveszteren már egy kortyot sem fogok inni

Kimondom azt, ami egy éve még semmilyen körülmények között sem lettem volna hajlandó beismerni magamnak: az alkohollal küzdök.

Ez a küzdelem azonban ma már egy olyan harc, amit mindig megnyerek, hiszen már egy éve egy korty sem ment le a torkomon.

De egy éve még minden más volt. Jól emlékszem, hogy tavaly szilveszterkor döbbentem rá, hogy igenis segítségre van szükségem, mert egy egyébként jó hangulatú házibulit is sikerült tönkretennem a mértéktelen ivásommal.

Akkor még nem fogtam fel, vagy inkább csak nem érdekelt, de az emberek szinte szégyenkeztek, amiért egy légtérben vannak velem. Utólag ez már számomra nagyon is érthető.

Szeretnétek tudni, hogy végül hogyan sikerült változást előidéznem az életemben? Egy igazán tanulságos történet fog most következni.

Az alkoholizmus leszokás úgy kezdődött az esetemben, hogy valakinek a tanácsára bepötyögtem a felepulok.hu internetes címét a böngészőmbe.

Egy átlátható és jól felépített weboldal tárult a szemem elé, de persze ennél sokkal fontosabb volt a tartalma.

Egy hihetetlenül szimpatikus intézetet mutattak be nekem ezen a weboldalon, és minél több mondatot olvastam róluk, annál inkább éreztem biztosabbnak azt, hogy muszáj náluk jelentkeznem.

Féltem, hogy csak Budapesten lesz lehetséges az állapotfelmérés, mert az nekem eléggé kiesik, de szerencsére Veszprémben is tudtak engem fogadni, ami már sokkal közelebb van hozzám. Egyébként már a telefonon keresztül is éreztem velük kapcsolatban, hogy nyugodtan rájuk bízhatom magamat.

Az állapotfelmérés után megbeszéltük a további részéleteket. A jelenlegi felépülési programjukból már csak pár nap volt hátra, így nem kellett túl sokat várnom arra, hogy részt vehessek a következőn.

A webes felületük tetején egyébként mindig láthatjátok, hogy mikor kezdődik a következő 28 napos felépülési programjuk.

Szóval elérkezett a beköltözésemnek a napja. Már előtte is láttam képeket a helyszínről, szóval sejtettem, hogy egy kellemes környezetben fognak majd engemet elhelyezni, de a valóság még a fotóknál is csodálatosabb volt.

Ez alatt a 28 nap alatt megtanultam mindent ahhoz, hogy az alkoholizmus leszokás valósággá válhasson. Több szakértő is foglalkozott velem, és a többi beteggel is.

Amitől igazán különleges volt ez az egész, hogy az itt dolgozók közül sokan ugyanazt azt az utat járták be, mint én. Emiatt úgy éreztem, hogy nekik tényleg bármit elmondhatok az érzéseimmel és a félelmeimmel kapcsolatban. Ez nagyon sokat jelent a felépülés tekintetében, de szerintem ezt csak az érheti meg, aki már maga is szembenézett az alkoholizmus rémével.

Minden érintettnek és hozzátartozónak meg kéne ismernie a Felépülők csapatát, mert a segítségükkel azt is lehetségessé válik, ami addig lehetetlennek tűnt! Ha Neked is támogatásra lenne szükséged, akkor ne vesztegessed tovább az időd, és cselekedj!

Leave a Reply