Category

Ikrek hava: hogyan hat a szerelmi életedre ez az időszak?

Közeledik a nyár! – ha az időjárás egyelőre még nem is érezteti ezt velünk. Május 20-ról 21-re virradóan beléptünk az Ikrek, vagyis a megismerkedés havába. A tavasz eleje az újjászületésről, közepe a rendrakásról, a vége pedig a nyitásról kell hogy szóljon! Mit jelent ez a szerelmi életben? Az EZO TV jósaival utánajártunk!

Ikrek, az első levegő jegy

Az állatövi jegyek közül a Kos, mint Tűz jegy kezdi a sort az évben. Őt követi a Föld jegyű Bika, majd a levegő jegyek közül az Ikrek mutatkozik be legelőször. A hónap energetikája is ennek függvényében alakul: mozgás, új energiák, áramlás, változás. Ahogy a tavaszi testi-lelki nagytakarítást elvégeztük, érezzük, hogy itt az ideje nyitni, új impulzusokat keresni. Ez az ideje a nyári vakációk megszervezésének is.

Az Ikrek jegy bolygója a Merkúr. A római istenség görög megfelelője Hermész, az istenek hírnöke. Zeusz és Maia nimfa gyermeke kapcsolatot teremt ég és föld között. Attribútumaival is képviseli a folyamatos mozgást, változást (szárnyas csizma, karimás kalap). Kettős istenség: védelmezi az úton lévőt, a pásztort és kereskedőt, ugyanakkor támogatja a tolvajt is.

Céljai eléréséhez szellemi erejét, intellektusát használja fizikai ereje helyett. Ravaszságáról, furfangjáról mitológiai történetek mesélnek.

A Hermész (Merkúriusz) képviselte vonások áthatják az Ikrek havát: Változás, mozgás, intellektus, új ismeretek. Vegyük ki belőlük mi is a legtöbbet!

Nyitás, mozgás, változás

Itt az ideje megtervezni a nyári programot! Valamint kihasználva a jó időt túrázni a természetben; leváltani a tömegközlekedést, autót sétára, illetve kerékpárra, rollerre! Merjünk változtatni életmódunkon, szokásainkon, főleg, ha ezzel utat nyithatunk új kapcsolatokra, viszont tegyük mindezt ésszerűen! Ha már nem is vagyunk tanulók, hallgatók, ebben az időszakban szellemi terhelhetőségünk nagyobb, ezért bármit is tervezünk, alapozzunk mentális erőinkre, s ésszerű megoldásokkal válaszoljunk az adódó kihívásokra!

A természetben, de legalábbis a négy falon kívül töltött többletidő megsokszorozza az esélyét az új kapcsolatoknak. Legyünk nyitottak, s ha úgy adja a helyzet, akár kezdeményezőek is. A megnövekedett napfényes órák általánosan töltik el jó érzéssel az embereket, ezáltal barátságosabbak, és fogékonyabbak új ismeretségeket kötni.

Egység keresése az Ikrek kettősségében

Az Ikrek jellemzője a kettősség; Hermész is ezt képviseli. Az életünkre általánosságban jellemző a kétesség: fizikai és szellemi testünk van; döntéshelyzetekbe kerülünk; egyedül vagyunk, de keressük a párunkat, akivel egységet alkothatunk. Vezessen minket a június a másik felünk megtalálásához, illetve a már megtalált féllel való kapocs megerősítéséhez!

Az Ikrek hava a mentális energiákat is felerősíti. Így a szerelmi életet is bízzuk most még elsősorban szellemünk irányítására, hogy a tüzesebb hónapokban is felügyeletünk alatt tarthassuk majd ösztöneinket, érzékeinket.

Levegő, Hermész… Változás, mozgás…. Vagyis a június nem az egy helyben maradás, a hűség hava. Ezt szem előtt tartva kezeljük kapcsolatainkat is!

Párban…

Akik megtalálták párjukat, használják ki a hónap dinamikus energiáit újszerű közös élmények szerzésére: együtt töltött hosszúhétvégék, romantikus séták. A párok ismerkedjenek más párokkal is, és életvidám csapatként utazzanak el feltöltődni! Fontos a szerelmünkre szánt idő, de a június szóljon új felfedezésekről, új ismerettségek (nem új kedves) szerzéséről is! Megismerve más kapcsolatokat, s azok problémáit, segíthetnek a saját párproblémák megoldásában, illetve választottunk megértésében, megbecsülésében. Engedjük kicsit távolabb magunktól a másikat, hogy megtapasztalhassuk az egymásba vetett igazi bizalmat!

Párkeresőben…

Akik még nem találták meg a nagy Őt, ne szomorkodjanak! Ismerkedjenek bátran, viszont nem feltétlen kell ebben a hónapban elköteleződni örök életre, hiszen olvashattuk, hogy Ikrek hava nem a hűség igéretének ideje! Figyeljünk a szellemi igényeinkre, s ismerkedjünk azok alapján! A testi vágyakat ne nyomjuk el, de azok erejét tartogassuk inkább a forróbb hónapokra! Legyen ez az időszak egyfajta bemelegítés a nagy nyári kalandokhoz!

Május vége, június: a finish időszaka az élet több területén. Ugyanakkor felkészülés a  nyárra, ami dolgozónak, iskolásnak, idősebbnek, fiatalabbnak egyaránt egy különleges, izgalmas, pozitívabb szakasza az évnek. Érzelmeinket, érzékeinket is trenírozzuk a következő hetekben, hogy a tikkadt nyári hetekben se csábuljunk el bármely könnyed fuvallatra!

Leave a Reply