Category

Nem szereted a tablettákat? Van más megoldás az őszi kórokozók ellen!

A nyár végeztével gyakori a megfázás, hiszen amikor egy napsütéses délelőttön kinézünk az ablakon, még melegnek tűnik az idő, de odakint már a nyári hőmérsékletnél 5-10 fokkal kevesebb fogad minket. Ezt hívjuk „csalóka” időjárásnak, ami megnehezíti az öltözködést ebben az átmeneti időszakban. Az influenzaszezon is a nyakunkon van, így érdemes feltölteni a vitaminraktárainkat, a télnek ugyanis érdemes minél erősebb immunrendszerrel nekivágni.

Sokan azonban nem szeretnek vitamintablettát és kapszulát szedni, és folyamatosan másfajta módszert keresnek az immunerősítésre. Természetesen vannak alternatív megoldások, például a gumicukor-szerű rágható vitaminok vagy a szopogatótabletták. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő metódust, az alábbiakban is adunk pár ötletet!

A vitaminok elsődleges forrása a táplálkozásban a zöldség és a gyümölcs, de ezek beépítése az étrendbe megfelelő mennyiségben is sokaknál problémába ütközik. Jószívvel ajánljuk a turmixokat és a smoothie-kat, hiszen ezeket könnyedén hozzáigazíthatjuk saját ízlésünkhöz, és a kedvenc gyümölcseinkből és zöldségeinkből készíthetjük el, majd kedvünkre ízesíthetjük. Amellett, hogy pár perc alatt elkészül, üvegben bárhová magunkkal vihetjük. Ha egy konkrét diétát vagy étrendet követünk, amely az immunerősítést szolgálja, kipróbálhatjuk a zöld turmixot, amely mindenféle zöld összetevőkből áll, például saláta, uborka, avokádó, spenót, zöld saláta, lime, stb. Ugyanez létezik piros gyümölcsökkel is, illetve rengeteg egyéb recept és tipp található a neten.

A smoothie vagy a turmix elkészítésére azonban mégiscsak időt kell szánni, még ha csak pár percet is. Ha valaki a hétköznapok rohanásában időt szeretne sportolni, és egy gyors mozdulattal szeretne gondoskodni a vitaminpótlásáról tabletták nélkül, egy másik remek megoldás az ízesített, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó ital. Ezt a liquidet szintén könnyedén hordhatunk akár a kézitáskánkban is, és 100ml-es kiszerelésben bármikor elfogyaszthatjuk. Tele van vitaminnal, ráadásul az íze is jó – mi másra vágyhatnánk a rohanós mindennapokban?

Leave a Reply