Category

Ametiszt, a gyógyító ásvány: 3 legfőbb hatása

Ametiszt… Már a jelentése (“nem részeg”) magában hordozza ennek a drágakőnek a legfőbb képviselt értékét: a JÓZANSÁG-ot. Az ókori kultúrák óta népszerű ásvány, ami a lila minden árnyalatában az eleganciát, nőiességet és misztikumot szimbolizálja. Mik a legfőbb hatásai? Miért érdemes ékszerként vagy marokkőként magunknál tartani belőle? Ismerjük meg 3 legfőbb hatását!

JÓZANSÁG

Az ókori mitológia szerint Ametiszt egy fiatal lány volt, aki egy véletlen folytán vált Dionüszosz a bor és mámor istenének áldozatává. A kristály azóta is a részegség, mámor, ködös gondolatok ellen nyújt védelmet.

Régebbi időkben kupákat díszítettek vele, hogy az ital fogyasztóját megvédje a bódultságtól. Úgy tartották, segít megőrizni a józanságot alkoholfogyasztás ellenére is. Ebből eredeztethető az a tulajdonsága is, miszerint viselőjét megszabadítja a függőségektől, szenvedélyektől. Dohányzásról való leszokásnál, vagy alkoholproblémák leküzdésében ajánlatos kiegészítő gyógymódként alkalmazni. Emellett támogatja a kényszerbetegségektől; személyhez, tárgyakhoz köthető túlzott ragaszkodástól való megszabadulást; elősegíti az elengedés folyamatát.

Nyaklánc, fülbevaló, karkötő vagy gyűrű alakjában egész nap viselhetjük, így hatása folyamatosan érhet bennünket.

HIGGADTSÁG, KONCENTRÁCIÓ

A józanság egyik szinonimájaként egyértelműen következik ez a sorban az Ametiszt legfontosabb hatásainak listájában. A fizikális részegség mellett a feltobzódott szellemi állapotokat is orvosolja. Visszavezet bennünket a tiszta gondolatainkhoz. Lenyugtat, de nem altat el: éber higgadtságot kölcsönöz viselőjének. Kaotikus időszakokban, több, egyidejű behatás idején forduljunk bizalommal az Ametiszthez! Akár marokkőként tenyerünkbe szorítva, akár gyönyörű ékszerként viselve megérezhetjük hatását.

Viselőjének mértékletességet, szenzibilitást kölcsönöz, mely megfontolt döntéseket, hosszútávra való előrelátást eredményez. Lecsillapítja a hiperaktív elmét, így hozzájárul a megfelelő koncentrálóképességhez. Ezért különösen tanulás, nagyobb vizsgák, szellemi összpontosítást igénylő feladatok teljesítése idején érdemes nyakunkban, karunkon, fülünkben, vagy éppen ujjainkon hordani.

Ahogy megnyugtatja az elmét, úgy szabadít meg a sokak mumusaként ismert migréntől is. E kellemetlen állapot kialakulásának több oka is lehet; az idegrendszeri érintettség garantált. Mivel az Ametiszt éppen az idegrendszerre hat relaxálóan, érthető az összefüggés gyógymód és mechanizmusa között.

Misztikus lila színéhez és a józan látásmódhoz köthetően előhívja a rejtett képességeinket, promótálja kreativitásunkat. A meditáláshoz is éber nyugalomra van szükségünk. Szorítsunk markunkba egy Ametiszt követ az eredményes lelki utazásunk során.

ANYAGCSERE

Visszatérve a fizikális síkra, az Ametiszt itt sem marad alul. Józanító ereje, valószínű, az anyagcsere-fokozó hatásának köszönhető. Metabolizmusunk fokozásával ugyanis hamarabb kerülnek ki a méreganyagok szervezetünkből. Legfőbb detoxikáló szervünk a máj, de kiválasztó szervünk, a vese működésének serkentése is köszönhető ennek a lila kincsnek.

Az anyagcsere alapvető mechanizmusát, a keringést is szabályozza, ami hozzájárul a megfelelő vérnyomás eléréséhez is. Vérünkre, mint a tápanyagok legfontosabb szállítőközegére tisztító hatással bír.

Ahogy segít az Ametiszt megszabadulni a felesleges anyagoktól, úgy könnyebbül meg egész szervezetünk is, ami ezáltal magasabb fokozaton lesz képes védekezni bárminemű negatív hatás ellen. Jobb energetikai állapotba kerülve az öngyógyító mechanizmusok is hatékonyabban aktivizálódnak, amivel elkerülhetjük, de legalábbis csökkenthetjük szerveztünk leterhelését mesterséges gyógyszerkészítményekkel.

Titokzatos, elegáns, nőies… A józanság, higgadtság megtestesítője. Hasznos segítőnk lehet a mindennapokban, de alkalmi viseletünknek is gyönyörű kiegészítője. Válasszuk ajándékként szeretteinknek, barátainknak, vagy csak lepjük meg egy karkötővel, fülbevalóval esetleg medállal, brossal magunkat: az Ametiszt jó választás minden esetben.

Hol érdemes körbenézni? Mindenképp tanúsítvánnyal rendelkező webshopokon, mint az Ékszerakció.hu! Leljük meg mielőbb higgadtságunk, éber nyugalmunk forrását!

Leave a Reply